Mogyorós rakott pástétom
2004.11.26. 18:43
A mogyorós rakott pástétom elkészítése.
Hozzávalók: 15 gr margarin, 15 gr teljesörlésű liszt, 150 ml sovány tej, 75 gr zsemlemorzsa, 50 gr reszelt sajt, 1 felvert tojás, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 1-2 kávéskanál citromlé, csipetnyi chilli por, feketebors, Töltelékhez: 50 gr durvára vágott mogyoró, 125 gr kockára vágott sárgarépa, 1 kierezett kockára vágott zöld húsú paprika, 2 kávéskanál olaj |
|
A pástétomot a zöldséges töltelék és a tésztába kevert sajt ízletessé és kellemesen lággyá teszi. A margarint kis lángon felolvasztjuk, és beleszorjuk a lisztet. Két három percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet, folyamatos keverés közben felforraljuk, és takarékon 2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hülni. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a sajtot a felvert tojást és a fűszereket. Citromlével, chilli porral és feketeborssal ízesítjük. A mogyorót és a zöldségeket olajon picit, éppen csak hogy puhára pároljuk. Vékonyan kivajazunk egy 500 grammos pástétomformát. Belesimítjuk a sajtos keverék felét, rátesszük a párolt zöldséget, és jól lenyomkodjuk. A maradék sajtos keverékkel befedjük. előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 6-os fokozata) 30-40 percig sütjük. Amikor kihült kiborítjuk a formából. |
|