Saláták, öntetek
N. Zsuzsa 2004.11.26. 13:18
FINOM SALIK FOGYÓKÚRÁZÓ VEGETÁRIÁNUSOKNAK
Saláták, öntetek
BORSÓ ÖNTET
Hozzávalók: 4 dl borsó 1 dl kesudió vagy napraforgó 3 dl víz 1 teáskanál só 1/2 teáskanál oregánó, rozmaring, vagy kakukkfű diónyi hagyma Turmixoljuk el a kesudiót a vízzel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
Hozzávalók: 50 dkg sütőben megsütött cékla 50 dkg sárgarépa 1 csésze héj nélküli mandula 1 citrom leve 1 csésze víz 1 ek. tárkony, 1 tk. fehér mustármag A répát, és a céklát hámozás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, majd a többi összetevőből elkészítjük az öntetet, és ráöntjük a salátára. (Nyers céklával is elkészíthető.)
Hozzávalók: 1,5 kg padlizsán egészben megsütve 2 fej vöröshagyma apróra vágva Öntet: 1 ek. borsikafű 2 ek. citromlé 6 ek. olívaolaj 1 tk. őrölt fehér mustármag 1 nagy csokor kapor Hámozzuk meg a sütés után kihűlt padlizsánokat, és kockázzuk fel, majd keverjük hozzá a hagymát. Az öntet hozzávalóit turmixoljuk el alaposan, és öntsük a salátára. Behűtve tálaljuk.
Hozzávalók: 2 kg pritaminpaprika póréhagyma 2 citrom leve 2 ek. zsálya 2 dl víz
2,5 dl víz 2 dl napraforgómag 2 ek. szezámmag 3 ek. élesztőpehely 2 teáskanál só 1 diónyi hagyma Forraljuk fel a vizet, citromlevet, és a zsályát, majd öntsük rá az előzetesen vékony csíkokra szeletelt paprikára, és póréhagymára. Hagyjuk ebben a pácban állni a keveréket, amíg kihűl, majd adjuk hozzá a vonal alatti összetevőkből készített öntetet. Jó ha néhány óráig összeérnek az ízek.
Hozzávalók: 50 dkg főtt bab (többféle is lehet keverve) 2 közepes fej lilahagyma felaprítva 3dl víz 1 dl napraforgó 1 kis gerezd fokhagyma diónyi hagyma 1 ek. citromlé 1 db friss paradicsom 2 közepes méretű paradicsomsűrítmény 1-2 teáskanál só 1 evőkanál lestyán A babot megfőzzük, majd a többi összetevot elturmixoljuk , és a főtt babra öntjük, a hagymacsíkokat is hozzáadva. Behűtve tálaljuk.
|