Sütemények, édes pástétomok, öntetek
N. Zsuzsa 2004.11.26. 13:12
Édességek vega módra
Sütemények, édes pástétomok, öntetek
Hozzávalók: 1 csésze kesudió 1 nagy barackkonzerv
Turmixoljuk el először a barackokat a kesudióval, majd szükség szerint higítsuk a barack levével.
Hozzávalók: fejenként 1 banán fejenként 1/2 csészényi datolya vaj (1 csésze datolya + 1/2 csésze víz + 1 teáskanál citromlé összeturmixolva) durvára vágott mogyoró, vagy kókuszreszelék
Elkészítés: Vágjuk hosszában ketté a banánokat, és rakjuk a vágott lappal lefelé egy tálcára. Vonjuk be a datolyavajjal egyenként a banánokat, és a külsejükre durvára vágott mogyorót, vagy kókuszt szórjunk, majd fagyasszuk le.
Hozzávalók: 1 kg mazsola 20 dkg dió vagy mogyoró 30 dkg zabpehely kókuszreszelék vagy darált dió
Húsdarálón daráljuk le az előzetesen megmosott mazsolát, és daráljuk meg a diót, és a zabpelyhet is. Az egészet keverjük össze jó alaposan, hűtsük be. Nyújtsuk ki és kis pohárral szaggassunk kis tallérokat belőle majd forgassuk kókuszreszelékbe. (Golyókat is készíthetünk belőle.)
Hozzávalók: 1/2 csésze mandula (liszt finomságúra darálva) 1/2 csésze kókuszreszelék 1 csésze teljes kiőrlésű liszt 1/2 teáskanál só 1/2 csésze víz 2 teáskanál porélesztő 1 evőkanál méz
Keverjük össze a vizet, mézet és az élesztőt, majd futtassuk fel meleg helyen. Keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk ki jó alaposan, és letakarva kelesszük 10 percig meleg helyen. Nyújtsuk ki és közepes lángon süssük meg aranybarnára.
Hozzávalók: 3-4 evőkanál méz 1/2 liter víz 3 dkg élesztő 60 dkg teljes kiőrlésű liszt, vagy 40 dkg teljes kiőrlésű 20 dkg durum simaliszt csipet só 2 nagy főtt krumpli összetörve 1 dl olívaolaj Töltelék: 60 dkg tofu összetörve 1/2 csésze méz 1 citrom reszelt héja és leve
Keverjük össze a vizet, mézet és az élesztőt, majd futtassuk fel meleg helyen. Keverjük össze a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrjuk ki jó alaposan, és letakarva kelesszük 1 óráig meleg helyen. Nyújtsuk ki a felét, szurkáljuk meg a tésztát, és a tofus krémmel kenjük meg, majd a maradék tésztával borítsuk be, és azt is szurkáljuk meg, hogy levegőzhessen a tészta. Először 10 percig nagy lángon, majd utána tűpróbáig közepes lángon süssük.
|