peacegreenpeace
peacegreenpeace

HELLO

.:Menü.:
 
Naptár (hogy képben legyél)
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
.:Hirlevél.:
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
.:Mozgó képek
 
.:IRJ A VENDÉGKÖNYVEMBE!
 
.:Irj Te is!!!
 
HÜLYESÉGEK
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Viccek :)
 
Pályázat
 
Állitsd be kezdőlapnak!!!
Legyen ez a kezdõlapod
 
Videók ( KATT a képekre)

Click here to watch the flash Animation

Click here to watch the Video

 

szandi91@citromail.hu

nusssss@freemail.hu

 

   

 

 
.:NÉZZ BE.:

Orpheus Egyesület

 

 
Visszaszámlálo
 
.:.:Magyar Nemzeti Parkok
 
.:.:Letöltések

Windows Media Player 10

Real One Player

Winamp

Quick Time

 
.:Vegetáriánus ételek.:
.:Vegetáriánus ételek.: : Zöldségesételek főzelékek

Zöldségesételek főzelékek

  2004.11.25. 19:43

Vegetáriánus ételek, vagy olyan amibe nagyon kevés a hús

 

Zöldséges ételek, főzelékek

Zöldséges hajdina

Hozzávalók:
500 g hajdina
2-3 közepes répa lereszelve
1 nagy fej hagyma lereszelve
1 közepes zeller lereszelve
2 ek. vegamix
só ízlés szerint
Mossuk meg, majd csöpögtessük le a hajdinát. Ha megszáradt szárazon pörköljük meg folyamatosan kavargatva, majd ha már érezzük az enyhe pörkölt szagot öntsük fel 2-3 szoros vízmennyiséggel, és keverjük hozzá a többi összetevőt. Lassú tűzön főzzük puhára kb. 15-20 perc alatt.

Karfiol ropogós

Hozzávalók:
1 kg párolt karfiol
5 dl nem túl híg mogyoró tejföl (1/2 csésze mogyoró, 1 1/2 csésze víz, 1/2 citrom leve, 1/2 ek. vegamix, 1 tk. Majoranna, 1 csapott teáskanál só)
A karfiolt gőz fölött puhára pároljuk, majd elkészítjük a mogyoró tejfölt. A karfiolt rózsáira szedve magasfalú tepsibe teszzük és ráöntjük a mogyorótejfölt majd a sütőbe tolva a szósz dermedéséig, 15-20 percig közepes lángon sütjük.

Töltött szőlőlevél

Hozzávalók:
1 üveg töltenivaló zsenge szőlőlevél
1/2 kg barnarizs
2 ek. paprika lekvár (sóban eltett darált pritamin)
3 ek. vegamix
2 tk. őrölt kömény
1 tk. rozmaring
só ízlés szerint
2 ek. fokhagyma granulátum
1 ek. kurkuma
25 dkg szárazon megpirított szezámmag
1 dl olívaolajat turmixoljunk el 2 citrom levével 3 nagy gerezd fokhagymával, és 1-2 dl vízzel
A szőlőleveleket áztassuk be vízbe, hogy könnyen szétnyithatók legyenek. A barnarizst ha megmostuk csöpögtessük le, és szárazon pirítsuk meg. A szezámmag kivételével adjuk hozzá a többi összetevőt, és öntsük fel háromszoros vízmennyiséggel. Ha megfőtt keverjük hozzá a szezámmagot, és várjunk addig míg egy kicsit kihűl és könnyebben dolgozhatunk vele. A szőlőleveket egyenként terítsük ki és a közepére rakjunk 1 kanálnyi fűszeres rizst. Először a felső szélét hajtsuk rá, majd a két szélét, és azután tekerjük fel. Rakjuk egymás mellé szép sorban a tekercseket egy tepsibe, és a tetejüket locsoljuk meg a citromos, olajos, fokhagymás öntettel.Tegyük a sütőbe, és 15 perc alatt süssük át.

Spenótos Canneloni

Hozzávalók:
1 doboz Canneloni (óriás csőtészta)
1/2 kg paraj
2 ek. vegamix
2 ek. fokhagyma granulátum



30 dkg kukoricadara
1 fej hagyma apróra vágva



Kesudió öntet:
1 csésze kesudió
1 diónyi hagyma
1 csésze víz
Főzzük meg bő vízben a parajt és az ételízesítőket, egészen addig, míg el nem fővi a levét, majd turmixoljuk le. Mérjük le szárazon a kukoricadarát, és kétszer annyi vízzel, és az összeaprított nagymával együtt adjuk a leturmixolt spenóthoz, majd főzzük őket össze, amíg a dara megpuhul. A Cannelóni csövecskéket forrásban lévő vízben főzzük 2-3 percig, de csak annyira, hogy már ne törjön, és kihalászható legyen a fakanál nyelével. Hagyjuk kihűlni, és amikor a spenótos massza is kihűlt, töltsük bele a csövekbe. Rakjuk szép sorban a tepsibe, és öntsük rá a kesudióból készített öntetet. És süssük át, amíg az öntet megdermed.

Rakott padlizsán

Hozzávalók:
1 kg padlizsán 1 cm-es szeletekre vágva, besózva
1/2 kg paradicsom körszeletekre vágva
1 TOFU vékony szeletekre vágva
Öntet:
1 dl olívaolaj
1 citrom leve
2 tk. bazsalikom
2 tk só
2 csésze víz
Rakjuk le egymás tetejére rétegesen a nyersen lecsepegtetett padlizsánt, paradicsomot és TOFU-t, és a TOFU tetejére öntsünk egy kicsit az öntetből, majd kezdjük előről a rétegezést. A rétegezést vízszintesen, és függőlegesen is készíthetjük, ha marad még az öntetből, akkor azt öntsük az egész tetejére. Közepes lángon süssük 30-40 percig, amíg a padlizsánok megpuhulnak.

sompüré
1/4 csészényi apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál citromlé
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál datolyavaj (1 csésze magozott datolya elturmixolva 1/2 csészényi vízzel)
1 teáskanál pirospaprika
1/2 teáskanál só

Keverjük össze a hozzávalókat, és öntsük magas falú tepsibe. Süssük 180 C fokon amíg a paradicsomos mártás kicsit "megdermed" rajta.

Szezámmagos tészta

Hozzávalók:
50 dkg kifőtt barna tészta (csiga, spirál, kagyló, stb.)
15-20 dkg szezámmag szárazon megpirítva
2 evőkanál + 1/2 dl olívaolaj,
1 evőkanál pritaminpaprika lekvár
1 evőkanál vegamix

Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le, és amikor kiszedtük egy nagy tálba, akkor keverjünk hozzá 2 ek. olívaolajat, hogy ne tapadjon össze. Pirítsuk meg a szezámmagot, amikor megpirultak a szemecskék vegyük le a tűzrol, és adjuk hozzá a többi hozzávalót, majd öntsük rá a tésztára, és alaposan keverjük át.

Pikáns bulgurlabdák

Hozzávalók:
1 csésze leforrázott bulgur
1/2 csésze szójapástétom
1/2 csésze zsemlemorzsa
1 csipet só
1 teáskanál szójaszósz
1-1 evőkanál majoránna, szárított zeller, fokhagyma granulátum, és só
1 diónyi hagyma
2 evőkanál felaprított petrezselyem
2 evőkanál kurkuma (ezt tegyük a forrásban lévő vízbe, amivel a bulgurt felöntjük.)

A bulgur és a zsemlemorzsa kivételével turmixoljuk el a többi hozzávalót, majd fakanállal keverjük hozzá a leforrázott, és megdagadt bulgurhoz.

Formáljunk belőle kis golyócskákat, forgassuk zsemlemorzsába és kiolajozott tepsibe lerakva süssük nagy lángon 10-20 percig, amíg a külseje megpirul.

Szójapástétom

Hozzávalók:
1 csésze főtt szójabab
1/2 teáskanál só
1/4 csésze felkockázott hagyma
1 csokor zellerzöldje
1/2 teáskanál bazsalikom
1/2 teáskanál oregano
1/8 teáskanál fokhagyma granulátum
4 evőkanál paradicsomsűrítmény

Egy kevés vízben pároljuk meg a hagymát, és a zellert, majd tegyük turmixba, és az összes többi hozzávalóval turmixoljuk simára.

Egybesült lencsefasírt

Hozzávalók:
1 1/2 csésze főtt lencse
1 1/2 csésze főtt barnarizs
1/2 csésze finomra vágott hagyma
1 teáskanál só
2 evőkanál szójaszósz
1 csésze durvára darált mandula

Keverjük össze fakanállal az összes hozzávalót. Öntsük kiolajozott, és zsemlemorzsával megszórt tepsibe, 30 percig lefedve, és további 30 percig kitakarva süssük.

Diós "sajtgolyók"

Hozzávalók:
1 csésze finomra vágott dió
2 csésze zsemlemorzsa (lehetőleg teljes kiőrlésű 1 csészényit tegyünk a masszába, a másik csészényibe pedig hempergessük bele)
6 evőkanál finomra vágott hagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál fokhagyma granulátum
2 evőkanál sörélesztő pehely
4 evőkanál petrezselyem
1 evőkanál majoránna
30 dkg szétmorzsolt TOFU

Pirítsuk meg folyamatos kavargatás mellett a diót, majd keverjük hozzá a fűszereket, és utána a TOFUT, zsemlemorzsát.

Vizes kézzel formázzunk belőle dió nagyságú golyókat, és kiolajozott tepsibe téve 30 perc alatt süssük meg nagy lángon

 
.:Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.:Állatmenhelyek,hírdetések
 
Föld
 
Számláló
Indulás: 2004-11-20
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Linkek
 
Háttérképek
 
Kis kedvenceink gondozása
 
NÉVNAP KÖSZÖNTŐ
 
Népnapok
 
Szandi és Anna Hello üdv az oldalon remélem tetszik IRJ a VENDÉGKÖNYVEMBE és gyere vissza máskor is!
 
.:Phoebe(jóbarátok) dala

The Barnyard Song - A háziállatokról (36. rész)

Oh the cow in the meadow goes moo
Oh the cow in the meadow goes moo
Then the farmer hits him on the head and grinds him up
And that's how we get Hamburgers.

A tehén azt mondja, hogy mú
A tehén azt mondja, hogy mú
De a gazda fejbevágja
Azután jól megdarálja
Így készül a hamburger

 =
   

 
.:Utolsó modosítás
 
.:Tök jó háttérképek

 

 

 

 

 

 

 

www.hatterkepek.hu

 
EGÉRKÖVETŐ
 
.:Reklám doboz
 
VIGYÉL HAZA

 

VIGYÉL HAZA!

 

Gazdira várok és annyira hiányzik az otthon melege!!Kérlek vigyél haza!


 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?