Saltk, ntetek
N. Zsuzsa 2004.11.26. 13:18
FINOM SALIK FOGYKRZ VEGETRINUSOKNAK
Saltk, ntetek
BORS NTET
Hozzvalk: 4 dl bors 1 dl kesudi vagy napraforg 3 dl vz 1 teskanl s 1/2 teskanl oregn, rozmaring, vagy kakukkf dinyi hagyma Turmixoljuk el a kesudit a vzzel, majd adjuk hozz a tbbi hozzvalt is.
Hozzvalk: 50 dkg stben megsttt ckla 50 dkg srgarpa 1 cssze hj nlkli mandula 1 citrom leve 1 cssze vz 1 ek. trkony, 1 tk. fehr mustrmag A rpt, s a cklt hmozs utn gyufaszlnyi cskokra vgjuk, majd a tbbi sszetevbl elksztjk az ntetet, s rntjk a saltra. (Nyers cklval is elkszthet.)
Hozzvalk: 1,5 kg padlizsn egszben megstve 2 fej vrshagyma aprra vgva ntet: 1 ek. borsikaf 2 ek. citroml 6 ek. olvaolaj 1 tk. rlt fehr mustrmag 1 nagy csokor kapor Hmozzuk meg a sts utn kihlt padlizsnokat, s kockzzuk fel, majd keverjk hozz a hagymt. Az ntet hozzvalit turmixoljuk el alaposan, s ntsk a saltra. Behtve tlaljuk.
Hozzvalk: 2 kg pritaminpaprika prhagyma 2 citrom leve 2 ek. zslya 2 dl vz
2,5 dl vz 2 dl napraforgmag 2 ek. szezmmag 3 ek. lesztpehely 2 teskanl s 1 dinyi hagyma Forraljuk fel a vizet, citromlevet, s a zslyt, majd ntsk r az elzetesen vkony cskokra szeletelt paprikra, s prhagymra. Hagyjuk ebben a pcban llni a keverket, amg kihl, majd adjuk hozz a vonal alatti sszetevkbl ksztett ntetet. J ha nhny rig sszernek az zek.
Hozzvalk: 50 dkg ftt bab (tbbfle is lehet keverve) 2 kzepes fej lilahagyma felaprtva 3dl vz 1 dl napraforg 1 kis gerezd fokhagyma dinyi hagyma 1 ek. citroml 1 db friss paradicsom 2 kzepes mret paradicsomsrtmny 1-2 teskanl s 1 evkanl lestyn A babot megfzzk, majd a tbbi sszetevot elturmixoljuk , s a ftt babra ntjk, a hagymacskokat is hozzadva. Behtve tlaljuk.
|