Stemnyek, des psttomok, ntetek
N. Zsuzsa 2004.11.26. 13:12
dessgek vega mdra
Stemnyek, des psttomok, ntetek
Hozzvalk: 1 cssze kesudi 1 nagy barackkonzerv
Turmixoljuk el elszr a barackokat a kesudival, majd szksg szerint higtsuk a barack levvel.
Hozzvalk: fejenknt 1 bann fejenknt 1/2 cssznyi datolya vaj (1 cssze datolya + 1/2 cssze vz + 1 teskanl citroml sszeturmixolva) durvra vgott mogyor, vagy kkuszreszelk
Elkszts: Vgjuk hosszban kett a bannokat, s rakjuk a vgott lappal lefel egy tlcra. Vonjuk be a datolyavajjal egyenknt a bannokat, s a klsejkre durvra vgott mogyort, vagy kkuszt szrjunk, majd fagyasszuk le.
Hozzvalk: 1 kg mazsola 20 dkg di vagy mogyor 30 dkg zabpehely kkuszreszelk vagy darlt di
Hsdarln darljuk le az elzetesen megmosott mazsolt, s darljuk meg a dit, s a zabpelyhet is. Az egszet keverjk ssze j alaposan, htsk be. Nyjtsuk ki s kis pohrral szaggassunk kis tallrokat belle majd forgassuk kkuszreszelkbe. (Golykat is kszthetnk belle.)
Hozzvalk: 1/2 cssze mandula (liszt finomsgra darlva) 1/2 cssze kkuszreszelk 1 cssze teljes kirls liszt 1/2 teskanl s 1/2 cssze vz 2 teskanl porleszt 1 evkanl mz
Keverjk ssze a vizet, mzet s az lesztt, majd futtassuk fel meleg helyen. Keverjk ssze a szraz sszetevket, majd adjuk hozz a felfuttatott lesztt, s gyrjuk ki j alaposan, s letakarva kelesszk 10 percig meleg helyen. Nyjtsuk ki s kzepes lngon sssk meg aranybarnra.
Hozzvalk: 3-4 evkanl mz 1/2 liter vz 3 dkg leszt 60 dkg teljes kirls liszt, vagy 40 dkg teljes kirls 20 dkg durum simaliszt csipet s 2 nagy ftt krumpli sszetrve 1 dl olvaolaj Tltelk: 60 dkg tofu sszetrve 1/2 cssze mz 1 citrom reszelt hja s leve
Keverjk ssze a vizet, mzet s az lesztt, majd futtassuk fel meleg helyen. Keverjk ssze a szraz sszetevket, majd adjuk hozz a felfuttatott lesztt, s gyrjuk ki j alaposan, s letakarva kelesszk 1 rig meleg helyen. Nyjtsuk ki a felt, szurkljuk meg a tsztt, s a tofus krmmel kenjk meg, majd a maradk tsztval bortsuk be, s azt is szurkljuk meg, hogy levegzhessen a tszta. Elszr 10 percig nagy lngon, majd utna tprbig kzepes lngon sssk.
|