Mogyors rakott psttom
2004.11.26. 18:43
A mogyors rakott psttom elksztse.
Hozzvalk:
15 gr margarin,
15 gr teljesrls liszt,
150 ml sovny tej,
75 gr zsemlemorzsa,
50 gr reszelt sajt,
1 felvert tojs,
2 evkanl finomra vgott petrezselyem,
1-2 kvskanl citroml,
csipetnyi chilli por,
feketebors,
Tltelkhez:
50 gr durvra vgott mogyor,
125 gr kockra vgott srgarpa,
1 kierezett kockra vgott zld hs paprika,
2 kvskanl olaj |
 |
A psttomot a zldsges tltelk s a tsztba kevert sajt zletess s kellemesen lggy teszi. A margarint kis lngon felolvasztjuk, s beleszorjuk a lisztet. Kt hrom percig pirtjuk. Hozzadjuk a tejet, folyamatos kevers kzben felforraljuk, s takarkon 2-3 percig fzzk. Levesszk a tzrl, s hagyjuk egy kicsit hlni. Belekeverjk a zsemlemorzst, a sajtot a felvert tojst s a fszereket. Citromlvel, chilli porral s feketeborssal zestjk. A mogyort s a zldsgeket olajon picit, ppen csak hogy puhra proljuk. Vkonyan kivajazunk egy 500 grammos psttomformt. Belesimtjuk a sajtos keverk felt, rtesszk a prolt zldsget, s jl lenyomkodjuk. A maradk sajtos keverkkel befedjk. elmelegtett stben 200 fokon (gzst 6-os fokozata) 30-40 percig stjk. Amikor kihlt kibortjuk a formbl. |
|