Kenyerek, pogcsk
2004.11.26. 13:22
Itt vannak egyszeren elkszthet ss telek!
Kenyerek, pogcsk
Hozzvalk: 1 kg teljes kirls tnkly bzaliszt 1 dl olvaolaj, 25 dkg szrazon megpirtott szezmmag 5 dkg leszt 1/2 liter melegvz 1 ek. mz
Futtassuk fel az lesztt a mzzel s vzzel egy csavaros tetej vegben. Ezalatt keverjk ssze a tbbi hozzvalt, s ha felfutott az leszt, akkor ntsk hozz, s dolgozzuk ki j alaposan. Nyjtsuk ujjnyi vastagsgra s szaggassuk ki, szabjunk belle rudakat. Elmelegtett stben elszr 10 percig nagy lngon, majd 30-40 percig kzepes lngon sssk.
Hozzvalk: 50 dkg teljes kirls bzaliszt 50 dkg vilgos "rozslng" liszt 15 dkg durvra vgott di 1 ek. s 5 dkg leszt 1 tk. mz 1/2 liter vz
Futtassuk fel az lesztt, mzet, s a vizet, majd adjuk hozz a tbbi sszetevhz, amelyet elzetesen sszekevertnk. Gyrjuk ki majd egy rai keleszts utn tegyk tepsibe, vagy valamilyen formba, s elszr 10 percig nagy lngon, majd kb. 1 rt kzepes lngon sssk a kenyeret.
Hozzvalk: 60 dkg durum simaliszt 60 dkg teljes kirls rozsliszt 10 dkg szja granultum vegamixes vzzel ktszer leforrzva 3 dkg leszt 1/2 liter melegvzben 1 evkanl mzzel felfuttatva + annyi melegvz amennyi a dagasztshoz szksges 3 evkanl s + 3 evkanl egsz kmny
Futtassuk fel az lesztt a mzzel s vzzel egy csavaros tetej vegben. Ezalatt keverjk ssze a tbbi hozzvalt, s ha felfutott az leszt, akkor ntsk hozz, s dolgozzuk ki j alaposan. Elmelegtett stben elszr 10 percig nagy lngon, majd 40-50 percig kzepes lngon sssk.
Hozzvalk: 4 cssze forrsban lv vz 3 teskanl s 3 cssze zabpehely 4 dkg leszt 3 cssze langyos vz 2 evkanl mz 1/2 cssze datolya 1/3 cssze forr vz 2 cssze mazsola 1 cssze napraforg 3 evkanl simaliszt 6-7 cssze teljes kirls liszt
Keverjk ssze a 4 cssze vizet, a zabpelyhet, st, s hagyjuk 1 rt pihenni.
Futtassuk fel az lesztt, mzet, s 3 cssze langyos vizet. ztassuk be a datolyt az 1/3 cssze forr vzbe, majd utna turmixoljuk ssze a kettt. Keverjk ssze az sszes hozzvalt, s dagasszuk ki j alaposan s hagyjuk 10 percet pihenni. Formljunk belle 4 cipcskt, s hagyjuk, hogy megkeljenek. Sssk nagy lngon 10 percig, majd 180 fokon 45 percig.
Hozzvalk: 60 dkg teljes kirls liszt 40 dkg durum simaliszt 1 dl olvaolaj 1 evkanl morzsolt oregno 1/2 liter melegvz 5 dkg leszt 1 evkanl mz 20 dkg mirelit csemege kukorica felengedve 1 fej hagyma s 1 fej zldpaprika felkockzva
Futtassuk fel az lesztt, mzet, s a vizet. Proljuk meg kevs vzben a hagymt s a zldpaprikt majd ha elfotte a vizet, a kukoricval s az olvaolajjal egytt keverjk a lisztekhez. Ha az leszt felfutott azt is adjuk hozz. a tbbi sszetevhz, amelyet elzetesen sszekevertnk. Gyrjuk ki majd egy rai keleszts utn tegyk kiolajozott formba, s elszr 10 percig nagy lngon, majd kb. 1 rt kzepes lngon sssk a kenyeret.
|